MENÜ
Cserven Gábor
Életvezetési Tanácsadó, 
Metafizikai Tréner,
Terapeuta-Speciális Tanácsadó
************************
Bejelentkezés:
gabor.cserven@gmail.com
06-30-2288-369


Hétköznapi önismeret, avagy hogyan lehetsz önmagad lelki segítője. 3.rész.

Az önismeret útján az egyik legnagyobb előrelépést jelenti, ha képes vagy önzetlenül és elvárások nélkül adni. Ha képes vagy úgy adni, hogy nem vársz semmit cserébe a másiktól, akkor tudsz igazán közelebb kerülni önmagadhoz.

Vannak akik az adást arra használják, hogy lelki stabilitást nyerjenek belőle, hogy a környezetük felé pozicionáljak magukat, hogy kitegyék a kirakatba ezt a "nemes" cselekedetüket. Vannak akik ettől jobbnak és többnek érzik magukat másoktól. Így a szándék nem arra irányul, hogy adjak valakinek, hanem arra, hogy kapni akarok. Valami olyat amit eddig nem kaptam meg magamtól és számomra fontos emberektől. Olyat mint elismerés, megbecsülés és szeretet. 

Az az ember akinek mindig csak kapni akar az egy érzelmileg, a gyermeki szinten megrekedt személyiség. Jellemző rá a bizonytalanság, a frusztráció, az önbizalom és önértékelés hiánya. Egyszerűen fél adni, mert attól tart, hogy ezzel neki nem marad elég, és nem bízik magában, hogy képes lesz ismét előteremteni a számára szükséges dolgokat. 

Azonban ha képes vagy eljutni arra a szintre, hogy teljes természetességgel adsz, és nem az tesz boldoggá, hogy megköszönik és elismerik a cselekedetedet, hanem maga a tény, hogy adhatsz, akkor lelked egy olyan terét tudod megnyitni, amiből az életedhez iszonyatos mennyiségű energiát tudsz felszabadítani. 

folytatása következik....................

 

 

 

 

 

Asztali nézet