MENÜ
Cserven Gábor
Életvezetési Tanácsadó, 
Metafizikai Tréner,
Terapeuta-Speciális Tanácsadó
************************
Bejelentkezés:
gabor.cserven@gmail.com
06-30-2288-369


Miért éljük az életünket sémák szerint?

Mikor a világra jövünk, már a sorsunk egy előre meghatározott forgatókönyv szerint veszi kezdetét. Ez nem más, mint a saját sorskönyvünk, amit a szüleink, a nagyszüleink, és a többi ősünk hozott létre a saját hit, hiedelem és szabályrendszere szerint.

A sorskönyv öröklődik generációról generációra, és mindenki hozzá teszi a maga értékrendjét a szerint, hogy milyen minőségben élte le az életét. Olyan előre meghatározott érzékelési és értékrendi sémákkal van tele, ami előre determinálja az utód számára azt, hogy egy adott élethelyzetre milyen érzelmi és ebből adódóan viselkedéses választ adjon. Valamint, hogy az életet áldásnak vagy átoknak élje meg.
Pl: „ Az emberekben nem lehet megbízni!......, A férfiak mind ugyan olyan lókötők…….A nők egyszerűen „ledarálják” a férfiak életet…..Az élet úgy szar ahogy van….”


A sorskönyv vagy szkript lehet az életet, vagyis az autonóm, kreatív és független személyiség létrejöttét támogató forgatókönyv. Ám lehet életellenes, a szó átvitt és konkrét értelmében is, amikor függőségben élő, a külsőkörnyezet által meghatározott személlyé teszi az embert.  
A saját szkriptünk az, ami közvetíti az őseink felől érkező életenergiákat, és annak minősége és mennyisége határozza meg, a mi saját életenergiánk minőségét és mennyiségét. Ha ezek az energiák elakadtak valahol a klán rendszerében, akkor nekünk sem lesz elég „tiszta” energiánk ahhoz, hogy ki tudjunk teljesedni a saját életünkben. Tehát a sorskönyvünk határozza meg nyertesek, vagy vesztesek leszünk az élet nagy színpadán. 

A jó hír az, hogy ezt a sorskönyvet jogunk van át írni, belejavítani, kivenni belőle ami nem működőképes, és kicserélni egy olyan szabály és hiedelem rendszerre ami a teljesség elérését támogatja a saját, és az utódaink életminősége számára. Ehhez az első lépés az, hogy felismerjük az „életellenes” mintákat és programokat a saját életünkben. Ez nem más, mint a tudatossá válás felé vezető lépcső legelső foka.

 

 

 Vissza a többi íráshoz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asztali nézet