MENÜ
Cserven Gábor
Életvezetési Tanácsadó, 
Metafizikai Tréner,
Terapeuta-Speciális Tanácsadó
************************
Bejelentkezés:
gabor.cserven@gmail.com
06-30-2288-369


„Tanulom magam” önismereti műhely

Azoknak ajánlom a személyiségfejlesztő, önismereti csoport munkát, akik fejleszteni szeretnék az önismeretüket, a társas készségeiket, akik kapcsolati nehézségekkel küzdenek. Akár munkahelyi, társkapcsolati, gyermek-kapcsolati, vagy intimitással, önbizalommal, önbecsüléssel kapcsolatos társas nehézségekről van szó, a résztvevők sokat profitálhatnak a csoportmunkából.

Az önismeret  mint tudatosság

Az önismeretet a manapság közkedveltebb tudatosság fogalmával is azonosíthatjuk. A tudatosság elérése abban az esetben valósítható meg, ha képesek vagyunk néhány lépést hátralépve rá tekintetni a saját életünkre, érzelmeinkre, viselkedésünkre, a kapcsolatokban való működésünkre, és a kapcsolataink ránk gyakorolt hatásaira. Ez egyedül igen ritkán sikerül, illetve így csak bizonyos szintig valósítható meg. Az igazi önismereti út csoportban gyakorolható a leghatékonyabban, mivel a többi résztvevővel egy „mikrovilágot” hozunk létre, ami kellő biztonságot és védettséget nyújt az első lépések megtételéhez. Mindezek mellette a közös gyakorlatokon keresztül, az önmegismerés által nyújtott megmérettetéseknek is teret enged.

Miként működik a „Tanulom magam” Önismereti Műhely?

A „Tanulom magam” önismereti műhely célja, hogy úgy segítse a résztvevők személyiségfejlődését, hogy a csoporton belül elért és megélt sikereket a mindennapi életben tudják eredményesen kamatoztatni. A csoporton belül zajló munka nagyon hasonlít a való élethez. A csoport tagjai megosztják a többiekkel a személyes problémáikat. Az „itt és most” érzéseivel dolgozunk, védett környezetben történik a változások inspirációja. Alapszabály, hogy a csoporton belül elhangzott információkat csoporttitokként kell kezelni. Létezik a passzolás joga, ami annyit jelent, hogy azt az intim élményedet, amit nem szeretnél másokkal megosztani, nem kell felfedned. Megoszthatod a csoporttársaiddal, hogy két találkozás között mi történt az életedben, milyen eseményeket éltél át, hogyan oldottad meg a felmerülő problémákat. A többi résztvevő reagál, visszajelzést ad, támogat, segít. A csoporttámogatás, és erő, olyan, mint egy laboratórium, ahol védett környezetben kipróbálhatod az újonnan tanult viselkedésformákat.

Mivel a foglalkozások mindig egy adott témakör köré szerveződnek, ezért a résztvevők olyan csoporttagokkal találkozhatnak, akik ugyancsak hasonló nehézségekkel küzdenek a saját életükben. Már ezzel elindul a változás folyamata, mivel az elszigeteltség érzése, mint hogy egyedül nekem van ilyen problémám, felülírásra kerülhet.

Tervezett témakörök: 

  • önelfogadás és önbizalom fejlesztés

  • párkapcsolati krízis és ami mögötte van

  • a párkapcsolat hiányának gyökerei

  • szexualitás megélése, mert neked is jogod van hozzá

  • szülőkkel kapcsolatos viszonyaink, rend a családban 

  • mindennapi szorongások, amire szükség van és amire nem

  • életvezetésben való elakadások, okok és megoldások

  • munkahelyi konfliktusok, honnan indul és hová tart

  • a mindennapi stressz és annak kezelése

  • tudatosság fejlesztése, az én sorskönyvem


A közös munkához elengedhetetlenül fontos az oldott és jó hangulat. A feladatok megoldása, kivitelezése során a csapattagok megismerik egymást, hibáikkal, erényeikkel együtt. A résztvevők gyakran itt szembesülnek addig nem ismert hiányosságaikkal, s tanácsot kapnak arra nézvést is, hogy hogyan tudnak ezen segíteni, bizonyos képességeiket fejleszteni.

A résztvevők megértik és tudatosítják magukban, miért éreznek és reagálnak úgy ahogy, bizonyos élethelyzetekben. Megtanulják, hogy mely helyzetek azok, amik szélsőséges érzelmi reakciót váltanak ki bennük, felismerik, hogy miért is szoronganak egy feladathelyzet kapcsán.

Eszközöket kapnak a mindennapi stressz okozta feszültségek kezelésére, sőt képesek lesznek megkülönböztetni a valós és az általuk csak valósnak vélt stresszhelyzeteket. Megtanulják a társas kommunikáció alapjait, bepillantást nyernek az emberi játszmák világába, és a mögöttük álló gyökérproblémák is napvilágra fognak kerülni. Mélyrehatóan foglalkozunk a család működése mögött álló törvényszerűségekkel, a párkapcsolat építésével és esetleges kríziseinek kezelésével.

A gyakorlatok során készítünk rajz és személyiségteszteket, kipróbálunk relaxációs és meditációs technikákat, asszociációs teszteket írunk, helyzetgyakorlatokat végzünk, lehet, hogy még táncolunk is, és bele kóstolunk a családállításon alapuló módszerek világába. Mindezek mellett sokat nevetünk és energiával töltekezünk, valamint támogatjuk egymást az előttünk álló úton. 

Mikor és hol lesz meg az önismereti műhely?

Ezt követően minden csütörtökön, 18.00 órától 20.00 óráig. 

A jelentkezés folyamatos, ám mivel a csoportmunka kis létszámmal zajlik (max.15 fő), a részvételi szándékot előre kérném jelezni. 

A regisztrációdat jelezheted e-mailen vagy telefonon.

E-mail:gabor.cserven@gmail.com 

Telefon:30-2288-369 

Helyszín: 4025 Debrecen, Pásti u. 1-3. 2.em.10.  Kattintson erre a linkre a térkép megtekintéséhez

A részvételi díj 2.000 Ft./alkalom.


Várlak szeretettel erre az izgalmas utazásra, amely önmagad megismerésének kalandját ígéri számodra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weboldal készítés ingyen

Asztali nézet